Újabb gigatendert nyert Pintér Sándor belügyminiszter volt cége

Három évre négy biztonsági cég nyert 26 milliárd forintos munkát az államtól. De vihetnek ennél többet is.
Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 milliárd forintos megrendelést nyert el a Civil Biztonsági Zrt., a Valton-Sec Kft., a Hunex Team Kft. és a PMF Biztonsági Szolgáltató Kft. Három éves keretszerződést köthettek a költségvetési szervek, illetve a rendszerhez csatlakozó önkormányzatok központosított beszerzéseit végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal.

Ennek alapján a kiválasztott cégek a főigazgatóság üzemeltetési- ellátási körébe tartozó ingatlanok őrzését, recepciós szolgálatát végezhetik majd. A közbeszerzési hirdetmény szerint a teljesítés fő helyszíne jelenleg Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Sopron, Kecskemét, Szeged és Gödöllő.

A gigaszerződés három évre szól, de sem ez, sem az összeg nincs kőbe vésve. Az őrzendő ingatlanok száma változhat új épületek bevonásával, mások pedig kikerülhetnek a főigazgatóság üzemeltetési köréből. A közbeszerzési eredménytájékoztató az előbbi esetre +30 százalékos feladatnövekedést enged meg. A szerződés pedig meghosszabbítható, ha a 36. hónap végére nem merül ki a 26 milliárdos keret, akkor legfeljebb 12 hónapra meghosszabbíthatja a szerződést.

A méretes tender nyertesei közül  a Civil Biztonsági Zrt. 2010-ig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter érdekeltségében állt, a Valton-Sec Kft.-t pedig a kormány kedvenc biztonsági cégeként emlegetik. A legutóbbi trófeáinak egyike a vizes vb volt, amelynek eseményeit a Valton mintegy egymilliárd forintért biztosította. Sőt, az őrző-védő vállalkozás egyik tulajdonosának, Varga Lajosnak a társasága, a Luxury Limousine Service Kft. fuvarozta a világbajnokság VIP-vendégeit fuvarozták.

Korábban arról írtunk, hogy Pintér Sándor másik volt cége versenytárs nélkül nyert egy másik őrzési tenderen:

Versenytárs nélkül nyert újabb közbeszerzést Pintér volt cége
Többek között a Bálna épületét fogják őrizni.

Fotó: MTI