Gazdaság
Sopron, 2012. június 15.
Étel- és italautomata a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút kocsijában, a soproni pályautvaron.
MTI Fotó: Nyikos Péter

Ebből lázadás lesz: nagyon sok helyen ahol eddig lehetett, nemsokára már nem lehet kávézni

24.hu
24.hu

2017. 11. 08. 13:45

Nagyon úgy fest, hogy december 1-jén ezrével állnak le ital- és ételautomaták, mégpedig azért, mert az állam, illetve az állami tulajdonban levő Magyar Posta képtelen volt a meghozott törvényeknek megfelelően felkészülni.

November végéig működhetnek a mai formájukban a kávé-, ital, és ételautomaták, utána csak olyanok működhetnek, amelyekbe beszerelnek egy kis egységet (automata felügyeleti egység), amely továbbítja a vásárlási, forgalmi adatokat az adóhatóság felé. Ehhez az kellett volna, hogy a posta már hónapokkal ezelőtt elkezdje felszerelni az automatákat ezzel a kütyüvel, meg hogy az automatát üzemeltető vállalkozóknak képzéseket tartson az egységről, de utóbbi elmaradt, előbbiről meg nem nagyon tudnak a piacon, foglalja össze a helyzetet a Magyar Nemzet. Ezzel szemben az történt, hogy pár napja, vagyis a határidő előtt durván egy hónappal szerződött le a posta egy céggel, amely az egységeket leszállítja, és ez után lehet nekifogni – a piaci szereplők becslése szerint amúgy az összes automata esetében több hónapot igénybe vevő – beszerelésnek.

Úgyhogy most a következő három hétben vagy csoda történik, vagy a kormány módosítja a határidőt, vagy tényleg leáll a közintézményekben vagy magáncégeknél, munkahelyeken elhelyezett 28 ezer ital- és ételautomata zöme november végén.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.