Gazdaság

Tömeges felmondások jöhetnek a Tescónál, a multi cáfol

Hátat fordítanának az üzletláncnak ott, ahol a dolgozók leterheltsége ellenére nem vehetnek fel új dolgozókat.

Több Tesco-boltban kilátásba helyezték a munkavállalók, hogy más áruházakba mennek át, ha a decemberi bevásárlási rohamra nem javul a helyzetük – erről a kormánypárti Magyar Idők ír. Minderre egyébként meg is van a lehetőségük az ágazatra jellemző munkaerőhiány miatt.

A lap azt írja, Vecsésen közel negyvenen mondtak fel nemrég, köztük az üzletvezető is, mert a Tesco központjából azt az utasítást kapták, hogy idén nem vehetnek fel újabb munkavállalókat. Vannak ugyan üzletek, ahol bővítik az állományt, de több Tesco-egység is működik, ahol a dolgozók leterheltsége ellenére nem várható, hogy a karácsonyi szezon előtt bővülne a létszám. Ezt a munkáltató azzal indokolja, hogy nem teljesítették az előre kalkulált nyereséget.

Felmerült a tömeges felmondás lehetősége egyes Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyei, illetve Balaton-környéki boltokban is, emellett több helyütt ismét fontolóra vették a dolgozók, hogy egységes tiltakozásukat fejezik ki nem teljesülő elvárásaik miatt – írják.

Folyamatos a felvétel

A Tesco reagált szerkesztőségünknek a Magyar Idők cikkére. Azt írják,

a Tersco a szakszervezetekkel kötött megállapodás szerint jár el, a toborzás és a munkaerő felvétel folyamatos. A napilap tömeges felmondásokra vonatkozó állítása minden valóságalapot nélkülöz.A Tesco nem adott ki  utasítást a létszámok befagyasztására, éppen ellenkezőleg, a Tesco folyamatosan együtt dolgozik  a munkaügyi központokkal, önkormányzatokkal és a szakképző intézményekkel is a toborzás hatékonyságának növelése érdekében. A Tesco karrieroldalán is jól látszik, hogy a felvétel folyamatos. Mindemellett a Tesco jövő héten indítja a szezonális, minden áruházát érintő Karácsonyi toborzási kampányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik