Gazdaság

A bulinegyedre is ráharaptak a Fidesz-közeli vállalkozók

A Matolcsy-családhoz üzletileg is kötődő Száraz István, és a NER vendéglátós frontembere Zsidai Roy is kocsmát üzemeltet az erzsébetvárosi bulinegyedben – írta az Átlátszó.

Száraz István a kormánybarát Origó kiadóját vezette egészen a közelmúltig, amikor is átadta a posztot Matolcsy Ádámnak, a jegybankelnök fiának. Matolcsy nem sokkal korábban a kiadó tulajdonjogát is megszerezte.

Száraz 90 négyzetméter alapterületű koktélbárt üzemeltet a bulinegyedben. A nemrégiben nyitott Black Swan nevű helyet az S. Plissken Kft. működteti, ami közvetve Száraz Istváné, és ő az ügyvezető is. De működtet vállalkozásokat a Dob utcában és a Wesselényiben is.

Zsidai Roy a Spíler Bisztrót üzemelteti a Gozsdu udvarban.

Döntöttek a bulinegyed sorsáról
Nem záratják be éjfélkor a kocsmákat, de itt még nincs vége. Népszavazás jöhet a bulinegyedről.

Co-working

Matolcsy-közelbe vezetnek a szálak a mulatónegyedben, a Klauzál utca 8. számú ingatlannál is. A 723 négyzetméter alapterületű, műemlék jellegű ingatlant 2007-ben privatizálta az önkormányzattól egy ír hátterű cég. Az ingatlan tulajdonosa a Klauzál8 Invest, amely több tulajdonosváltás után, tavaly Somlai Bálint Fülöp közvetett tulajdona lett.

Somlai a korábban Száraz-, ma már ifjabb Matolcsy-féle New Wave Media Zrt. televíziós üzletág-igazgatója. Az ingatlant április óta a Matolcsy-közeli NHB Növekedési és Hitelbank 950 millió forintos jelzáloga terheli.

Somlai az Átlátszó érdeklődésére azt válaszolta, rekonstrukció után co-working irodaházat terveznek az ingatlanba. A pincehelyiség és az utcafront hasznosítása még nem dőlt el, elképzelhető, hogy vendéglátóhelyeket nyitnak. Somlai hangsúlyozta:

Az, hogy én a New Wave Media Televízió üzletágát vezetem (LifeTv, OzoneTv), semmilyen kapcsolatban nem áll sem a projekttel sem az NHB Bankkal. Az, hogy rájuk esett a választásom, ami a finanszírozást illeti, kizárólag azért történt, mert ők biztosították számomra a legmegfelelőbb feltételeket.

Fotó: Berecz Valter / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik