Gazdaság

A posta tagadja, hogy nagy lenne a létszámhiány

A szakszervezet szerint viszont kevés a dolgozó és ők is alulfizetettek.

Logisztikai területen 400, kézbesítői, illetve postai ügyfélszolgálati munkakörben 100 betöltetlen pozíció van a Magyar Postánál – erről tájékoztatta a cég kommunikációs igazgatósága a Magyar Nemzetet. A legtöbb betöltetlen álláshely a központi régióban és Nyugat-Magyarországon van.

Ezzel szemben a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége szerint ezres nagyságrendű a hiányzó munkavállalók száma. A szakszervezet azt mondja: gyakorlatilag minden területen nagy a gond. Hiányzik több száz gépjárművezető, rakodó, feldolgozó, akik pedig dolgoznak, azok nagyon túlterheltek, ezért egyre gyakoribb, hogy nem tudják időben kézbesíteni a küldeményeket.

A fizetések sem versenyképesek, ugyanis egy levélkézbesítő havi 130 – 150 ezer forintot keres, és ez még a november – januári csúcsidőszakban fizetett plusz juttatások mellett is kevés. A gépkocsivezetők a postánál nettó 180 – 200 ezer forintot kapnak, egy piaci fuvartársaságnál ennek a felét, vagy a háromszorosát is megkaphatnák.

A szakszervezet arra számít, hogy idén év végén sem fogja bírni a posta a megemelkedett csomagforgalmat, annak ellenére, hogy a posta közölte a Magyar Nemzettel, hogy bővítették a csomagfeldolgozási kapacitásukat, és több embert is felvettek.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik