Gazdaság
AppleMark

Közleményben dicsekszenek Mészáros Lőrincék, hány tanulót támogatnak

24.hu
24.hu

2017. 10. 26. 13:09

Az MTI-ben kiadott közleményben számol be az ország egyik leggazdagabb (120 milliárd forintra taksált vagyonával az 5. legvagyonosabb emberének rangsorolt) Mészáros Lőrinc által tavaly létrehozott Mészáros Alapítvány, hogy egyre több, felsőoktatási tanulót támogat ösztöndíjjal. Tavalyhoz képest a másfélszeresére nőtt ezek száma, 173-an részesülnek most a havi 50 ezer forinttal.

Azok kaphatnak támogatást, akik Felcsúton vagy a környező öt település egyikén (Alcsútdobozon, Válon, Vértesacsán, Tabajdon vagy Kajászón) laknak és főiskolán, egyetemen tanulnak.

Tavaly a 124 támogatott 62 millió forinthoz jutott. Idén várhatóan több mint 80 millió forintot kapnak összesen az ösztöndíjban részesülők.

Az ösztöndíjban részesülők a program lezárásaként nyáron részt vesznek egy szakmai konferencián, ahol a gazdasági élet kiemelkedő szakemberei tartanak prezentációt, a hallgatóknak pedig lehetőségük van jobban megismerniük egymást.

Azt írják, hogy a

Mészáros Alapítvány egyrészt lehetőséget kíván adni arra, hogy a fiatalok életük talán legfontosabb éveiben energiájukat a tanulásra, saját maguk képzésére fordítsák, és ne az anyagiak miatt aggódjanak. Másrészt az alapító a Vál-völgy gazdasági fejlődését is biztosítani szeretné hosszabb távon, hozzájárulva a térség diplomás munkaerejének utánpótlásához.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2011. október 3.
Ipari alpinisták dolgoznak a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon egyik bejáratának bontásán. Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon október 31-én lejáró közterület használati szerződését, ezzel 13 éves működés után jelenlegi helyén bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A Zöld Pardonnak október 31-ig kell elhagynia a Goldmann György teret.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.