Gazdaság

575 milliárdért adtunk el letelepedési kötvényt

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 10. 26. 17:34

Azért kellettek az offshore cégek, mert ők jól ismerik más országok kultúráját.
Korábban a témában:

2013 és 2017 között 575 milliárd forint értékben vettek magyar letelepedési kötvényt külföldi állampolgárok – ez derült ki abból a válaszból, amelyet Hornung Ágnes nemzetgazdasági államtitkár adott Mesterházy Attila MSZP-s képviselő kérdésére.

Ahogy arról a 24.hu-n többször is beszámoltunk, a letelepedési kötvények értékesítését egy kivétellel külföldi cégek végezték. A Zoom.hu által ismertetett válasz szerint azért választotta a külföldi cégeket az értékesítésre engedélyt adó parlamenti gazdasági bizottság, mert

az adott országokat, illetve kultúrákat jobban ismerők hatékonyabban tudják megszólítani az érdekelteket.

Ez azért érdekes érvelés, mert például a Máltán bejegyzett Discus Holdings Ltd. kazahsztáni és thaiföldi forgalmazásra kapott engedélyt, így felmerül a kérdés, hogy egy máltai cég mennyire ismeri ezeknek az országoknak a kultúráját. Hornung válaszában hozzátette, hogy semmilyen jutalékot nem fizettek a közvetítő cégeknek. Azt viszont nem, hogy a cégek már egyébként is engedménnyel kapták meg a kötvényeket.

Saját kulcsuk volt a betörőknek, akik több száz milliót vittek el az Arton Capitaltől
A betörők tudták a riasztó kódját és azt is, hol tárolják a fontos letelepedési kötvényes papírokat.
Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.