Gazdaság

A Spar 13. havi bért ad munkatársainak

A Spar – a szektorban egyedüliként – 13. havi bért biztosít munkatársainak, mind a 13 ezer embernek, olvasható a cég közleményében.

Megemeli a béreket a Lidl, a Tesco, a Spar és az Aldi is
Van, ahol 100 ezer forintnyi készpénzes bérenkívüli jutattás jár.

Az áruházlánc az elmúlt időszakban folyamatosan hajt végre bérfejlesztéseket. A kevesebbet keresők kapták a legnagyobb emelést, de a magasabb jövedelműek fizetése is jelentősen emelkedett. A bérfeszültség elkerülése érdekében pedig kiemelt figyelmet fordítottak a középvezetők bérének emelésére is, írták.

A 13. havi jövedelem mellett a dolgozók jelenleg 10 százalékos vásárlási kedvezményt is kapnak a dolgozói kártya használatával. A vállalat pedig idén is kínál prémiumot a pénztárosainak, hogy a legforgalmasabb időszakokban még hatékonyabb legyen a vásárlók kiszolgálása. Ennek maximális mértéke havonta 20 ezer forint lehet, írták.

A cég valamennyi dolgozója, közel 13 ezer munkavállaló 2017-ben is évi 100 ezer forintnyi készpénzes, béren kívüli juttatásban részesül. A vállalatnál több mint 5 éve dolgozó munkatársak pedig további – éves szinten – 40 ezer forint értékű béren kívüli juttatást kapnak, mégpedig SZÉP-kártyán.

Kiemelt kép: Spar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik