Gazdaság
nyugdíjas (szegénység, )

Könnyen bajba kerülhet a magyarok többsége

24.hu
24.hu

2017. 10. 21. 08:29

A magyar lakosság 63 százaléka annyi tartalékot sem tud összeszedni, hogy egy hónapig fenn tudja tartani mostani életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei – ismerteti a Népszava a Jó Állam Jelentés mellékleteként elkészített közvélemény-kutatás egyik eredményét.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államkutatási és Fejlesztési Intézetében készült elemzés adatai szerint mindössze 1,2 százalék azok aránya, akik egy évnél hosszabb idő alatt sem roppannának össze. Az adatokat a kormányközeli Nézőpont csoporthoz tartozó Kutatópont Kft. rögzítette.

A családi pótlékot a válaszadók majdnem 60 százaléka kevesli, a családi adókedvezmény a megkérdezettek harmada szerint tévedés, a kismamák munkába való visszatérésének segítését több mint 43 százalék kevesli, úgy, hogy akiket nem érintenek ezek a támogatások, nagy százalékban nem válaszoltak. Minél több gyerek él egy családban, a szülők annál kritikusabban válaszoltak a kérdésekre.

A segélyek összegét a válaszadók 63 százaléka kevésnek tartja, és nagyjából ennyien gondolják úgy, hogy még két keresetből sem lehet felnevelni Magyarországon 3 gyereket.

Több mint 73 százalék igazságtalannak tartja a magyar nyugdíjrendszer, és közel ennyien vélik úgy, hogy az állam nem biztosít tisztességes megélhetést a nyugdíjasainak.

A lakosság túlnyomó többsége azt gondolja, nagyságrendekkel több állami pénzt kellene fordítani az egészségügyre, munkahelyteremtésre, oktatásra, szociális biztonságra és gazdaságfejlesztésre, a politikusok 60 százalékát pedig korrumpálhatónak tartják.

A lakosság a legkevésbé a politikai pártokban, a nyugdíjrendszerben, az ország vezetésében bízik, míg a bizalmi szint a személyes szférában a legmagasabb, hiszünk a családunkban, barátainkban és a tűzoltóságban – írja a Népszava.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.