Gazdaság

A magyar követség támogatta a ghánai szépségversenyt

Az első három helyezettet Magyarországra utaztatják.

A magyar nagykövetség és a kormánnyal szorosan együttműködő Balogh Sándor cége, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) támogatta a ghánai Miss World szépségversenyt – bukkant rá a 444 a Daily Guide Africa cikkében.

A portál megkeresésére a külügyminisztérium közölte: a versenyt a követség anyagilag nem támogatta. Arra a kérdésre, hogy akkor miért szerepel Magyarország címere a támogatók falán, közölték: Ghána függetlenségének és a Miss Ghana választás 60. évfordulójának apropóján a szépségverseny szervezői az Accrai Magyar Nagykövetséggel karöltve díszvendégként hívták meg Gelencsér Tímeát, a Miss World Hungary tavalyi nyertesét.

A Miss World magyar kiadását Sarka Kata és Rogán Cecília cége, a Nakama & Partners Kft. szervezi.

A Daily Guide Africa cikke viszont megemlíti, hogy a magyar követség és a HTCC vállalta az első három helyezett Magyarországra utaztatását, Balogh Sándor cégének honlapján pedig az olvasható, hogy „az esemény támogatásában és szervezésében oroszlánrészt vállalt a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC), akik anyagilag is támogatták a kulturális eseményt”, a zsűriben pedig helyet kapott Szabó András nagykövet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik