Gazdaság

Robotok állnak munkába Bócsán

A bócsai Poli-farbe Vegyipari Kft. 1 milliárd forintos uniós forrásból robottechnológiát és teljesen automatizált gyártást valósít meg, amellyel jelentősen növeli versenyképességét – adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: az automatizált gyártás létszámcsökkentés nélkül, új üzemmel bővülve valósul meg.

A miniszter azt mondta, hogy a cég munkavállalóira továbbra is szükség van az előreláthatóan növekvő mértékű feladatok ellátásához.

A vállalatról

A Poli-farbe Magyarország egyik meghatározó festék- és vakolatgyára, amely 100 százalékban hazai tulajdonban van. Családi vállalkozásból váltak középvállalattá az elmúlt évtizedekben. Tavaly a nettó árbevételük túllépte a 10 milliárd forintot, és több mint 280 főt foglalkoztattak. Ausztriába, Romániába, Szerbiába, Szlovákiába és Szlovéniába is exportálnak. Többek között ők gyártják a Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazott és Kiváló Építési Termék védjeggyel elismert Policolor hőszigetelő rendszer vakolatait és ragasztóit. Az alapító Szabó Antal aktív adományozó, cége a Nagycsaládosok Országos Egyesületének egyik legfőbb adományozója, valamint a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének stratégiai partnere.

Kiemelt képünkön Varga Mihály és Szabó Antal látható az új üzem avatásán. Fotó: Poli-farbe

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik