Gazdaság

Választás: Simicska cégei két kapura játszanak

Mindkét rivális csoportosulásnál elindulnak a vállalkozó agrárcégei a november 3-i kamarai választáson.

A milliárdos üzletember egyik nagy agrárérdekeltsége, a mosonmagyaróvári Lajta-Hanság Zrt. a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) Győr-Moson-Sopron megyei listáján indul. Simicska Lajos másik meghatározó cége, a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. ugyanakkor a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) Vas megyei listáján kapott helyet – írja az agrárszektor.hu. az Országos Kamarai Választási Bizottság megyei jelöltlistái alapján.

Az agrárkamarai választásokon a MOSZ és a Magosz csap össze, előbbi 9, utóbbi 19 megyei listával. A Magosz a választások esélyese, 17 ágazati szervezettel együttműködési megállapodást is kötött.

A Simicska Lajos-Nyerges Zsolt befektetőpáros agrárcégeit a sárvári Mezort Zrt. fogja össze, amelyhez a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. tartozik. Az Orbán Viktorral háborúzó Simicska cégeinek logikusan inkább az „ellenzéki” MOSZ listáin kellett volna indulniuk, mivel a Magosz a Fidesz szövetségese, de Vas megyében a MOSZ nem tudott önálló listát indítani, az agrárszektor.hu információi szerint helyi alku döntött a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. Magosz-listás részvételéről.

A Szombathelyi Tangazdaság Zrt., illetve a Nyerges Zsolthoz köthető ceglédi Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. nem indul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik