Gazdaság

Új székházat épít a Mol a Kopaszi-gátnál

A Kopaszi-gátnál építi fel új székházát a MOL – jelentette be Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója a cég mai sajtótájékoztatóján.

A MOL-Csoport új székháza a tervek szerint impozáns méretekkel rendelkezik. A torony formájú épület 28 emeletes, a magassága 120 méter. Ez lesz az eddigi legnagyobb (bruttó 83 ezer négyzetméteres) budapesti székház.

Az új MOL székház terve. Fotó: MOL Campus

A Mol Campusnak nevezett komplexumot a londoni Foster + Partners építésziroda tervezi, az építésziroda magyarországi partnere a FintaStúdió lesz.

A toronyházban 2500 munkaállomás lesz majd, a teljes bruttó szintterület pedig megközelítőleg 83 ezer négyzetméter lesz. Az épület a nagyközönség számára is nyitott lesz, a tetején kialakított kilátóteraszról bárki megcsodálhatja majd Budapestet.

A költözés oka többek között, hogy a cég a mostani 11 épületből egyetlen modern irodaházba vonja össze különböző részlegeit. A MOL tulajdonában álló telken épülő irodaház előreláthatólag 2021-re készül el.

A Portfólió azt írta, hogy az irodaház a MOL saját fejlesztése lesz, de hogy mennyibe fog kerülni a beruházás, és milyen finanszírozást vesz igénybe a cég, Hernádi Zsolt a fejlesztés mostani szakaszában nem tért ki részletesen. A jelenlegi székház jövőjéről még nem született döntés, de az elavult, közel 50 éves épülettel kapcsolatban akár a későbbi bontás sem zárható ki, írták.

Kísérőképünkön a jelenlegi MOL-székház bejárata látható. Fotó: Kummer János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik