Gazdaság

A vörös vonal volt Őcsény a Menedék Egyesület vezetője szerint

Orbán Viktor mosdatása csak olaj a tűzre Kováts András igazgató szerint.

Napok óta foglalkozik a fél ország azzal, ami a Tolna megyei Őcsényben történt, ahol jogosan itt tartózkodó menekültek üdültek volna (ráadásul gyerekek), de a helyiek megfúrták ezt. Ezt tetézve annak a panziósnak, aki az elhelyezést vállalta volna, kiszúrták a kocsikerekeit is. Minden oldal máshogy értékelte a történteket, amibe a polgármester bele is bukott, most épp a Menedék Migránsokat Segítő Egyesülettől Kováts András igazgató szólalt meg a Hvg.hu-nak.

A menekültek integrációját segítő egyesület vezetője azt mondta, a kormányzati kommunikációs kampány a felelős a helyzetért. Most már nemcsak a vélt ellenség ellen zárnak össze szerinte az emberek, hanem azok ellen is, akik a menekülteket segítik. Kováts szerint “ez elképesztő”, ez ellen fel kell lépni, vissza kell állítani a normalitást. Orbán Viktor persze megértést tanúsított az őcsényiek tettei iránt, ez nem segít. Hozzátette, “nem élhetünk ilyen országban.”

Orbán eleve azzal védekezett, a migránsok ügyében sokan sokfélét hazudtak már, de Kováts feltette a kérdést: nem a kormány volt, ami csúsztatott, sejtetett, keltett félelmet, gyűlöletet, akár hazudott a menekültekkel kapcsolatban? Azzal zárta mondandóját, hogy itt most egy olyan vörös vonalnak kéne létrejönni, amit nem szabad átlépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik