Gazdaság
Adóslista (adóslista, végrehajtás)

Egyetemi tanszékvezető tanárból is végrehajtó lett

24.hu
24.hu

2017. 09. 26. 06:48

Hamarosan akár három tucat végrehajtónak is megszűnhet a megbízatása amiatt, mert az érintetteknek nincs jogi diplomájuk és nem is vették fel őket az ország egyetlen jogi karára sem. Eközben az elmúlt hónapokban új, immár jogvégzett szakembereket neveztek ki – írja a Magyar Idők.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke elmondta: 2017. december 31-én minden végrehajtónak kell, hogy legyen jogi diplomája, de legalább jogi egyetemre kell járnia. Az a végrehajtó, aki nem tudja igazolni, hogy felvették és be is iratkozott, annak az év végén megszűnik a megbízatása.

A Magyar Idők úgy tudja, nagyjából három tucat végrehajtó “hullhat ki” a fenti feltétel miatt. Schadl György ezt nem erősítette meg, de hangsúlyozta: a távozók számától függetlenül nyilvánvaló, hogy a végrehajtás szakmai színvonalának emelkedése a hitelezők és az adósok helyzetét is megkönnyítheti.

Az elnök elmondta azt is, hogy tavasz óta számos álláspályázat jelent meg, és szinte mindegyiknél többszörös volt a túljelentkezés. A korábban körülbelül 170 tagú szakmai közösség létszáma 230-ra nő, jelenleg nagyjából kétszáz végrehajtó dolgozik az országban – tett hozzá. Az utóbbi hónapok pályázataira mások mellett ügyvédek, végrehajtási ügyszakos bírók, közjegyzőhelyettesek is jelentkeztek.

A pályázók közül végül – mások mellett – egyetemi tanszékvezető tanárt és nagydoktori tudományos fokozattal rendelkező személyt is végrehajtónak neveztek ki – írja a lap.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A male lioin mates with a female lion at zoo Hagenbeck in Hamburg, Germany, 24 September 2013. Photo:†Angelika Warmuth
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.