Gazdaság

A szegedi Fidesz megkeresztelte a Lidlt

lidl (Array)
lidl (Array)

A Szegedma beszámolója szerint mindkét szegedi Lidl bejáratat előtt égő mécsesekkel keresztet formált kedd este a Fidesz helyi alapszervezete. Így fejezték ki tiltakozásukat a multinacionális vállalat keresztényellenes marketingpolitikája ellen. 

Az előzmény, hogy a diszkontlánc csehországi “görög hetet” hirdető szórólapjain Santorini látképéről eltüntette az ortodox templomok keresztjeit

Kiakadt a katolikus egyház a Lidlre
Az áruházlánc eltüntette az ortodox templomok keresztjeit Santorini látképéről a görög hetet hirdető szórólapjain.

A katolikus egyház és egyes politikusok már akkor is felháborodásuknak adtak hangot. Múlt hétfőn pedig a csehországi Olomoucban lévő egyik üzletbe egy férfi kezében egy nagy görög keresztet tartva, papi ruhában tért be, tiltakozásul. A szupermarket vezetője hívta a rendőrséget, de közbeavatkozásra nem volt szükség, a férfi idővel kivonult az üzletből.

Maga a Lidl azzal indokolta a keresztek eltávolítását a fotókról, hogy a vallási és politikai semlegességet akarták megőrizni, hirdetéseikben kerülik a vallási szimbólumokat, mert nem akarnak kirekeszteni semmilyen meggyőződésű csoportot. A vállalat mindazonáltal elnézést kért és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszi az aktuális tapasztalatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik