Gazdaság

Orbán Viktor rokona is hasznot húzna a paksi atomerőmű építése miatti lakásprojektből

Egyszerű a képlet: nemsokára felpörög az utóbbi évek, évtizedek egyik legnagyobb magyarországi beruházása, a paksi atomerőmű új blokkjának (közismert nevén Paks2-nek) az építése, de a munkásoknak, mérnököknek, családtagjaiknak nincs hol lakniuk a városban, ezért építeni kell új lakásokat. Aki beszáll ebbe a bizniszbe, sokat kereshet. Erre a lehetőségre mozdulhat rá Orbán Viktor egyik rokona – ez sejlik ki az Index cikkéből.

A Gesztenye Park nevű, lakópark-fejlesztési projekt keretében 77 lakást, dupla ennyi parkolóhelyet és 5 üzletet építenének fel, a kivitelező cég az EPI Első Paksi Ingatlanfejlesztő Kft., a lakásokat, üzlethelyiségeket értékesítő egyik vállalkozás pedig a Centrál-Ing Ingatlaniroda. A két cég kapcsolataiba mélyedve pedig Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak a sógorával, Ökrös Imrével lehet találkozni, fejti fel a szálakat a portál.

A Centrál-Ing Kft.-nek van egy cége, a Centrál-Fert Kft., ez utóbbi cégben pedig résztulajdonos Ökrös. Ráadásul, írja az Index,

a két cég ugyanabba az irodába van bejelentve, és a vállalkozást a taggyűlésen ugyanaz a Kiss Regina képviselte a 2016-os beszámolója szerint, aki a paksi lakásokat áruló Centrál-Ingnek is a tulajdonosa és vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik