Gazdaság

A vizes vb drágulása soha nem érhet véget

Újabb 1,3 milliárd forint többletköltség került napvilágra.

Hiába lett vége a vizes világbajnokságnak, a költségek azóta is milliárdos nagyságrendben nőnek – írja az Index. A portál hangsúlyozza: a növekedés nem az augusztus elején kezdődő Masters világbajnokság többletköltségeit rejti, hanem korábban megkötött szerződések drágulását és néhány új költség napvilágra kerülését.

A SATIS Mobil Projekt Kft. 28,9 millió forinttal többet, 243,9 millió forintot kap azért, mert a személyzet és a média részére parkolót alakított ki a Duna Arénánál. A világbajnokság gazdasági hatáselemzésének költsége 17,6 millióról 25,5 millióra nőtt, a megbízott cég a KPMG.

Kiderült: az Antenna Hungária Zrt. 783 millió forintért szerzett be eszközöket és alkalmazásokat, valamint üzemeltetési és támogatási szolgáltatásokat a szervezők, akkreditáltak és önkéntesek részére, a B+N Referencia Zrt.-t pedig 292,9 millió forintért bízták meg takarítási feladatokkal. Ezen felül 102 millió forintos költségkeretet különítettek el kikötői úszóművek üzemeltetésére.

121 millió forinttal drágábban, 1,06 milliárd forintért végezte el a Margitszigeti Casino épületének felújítását a BO-TO Bau Kft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik