Gazdaság

Hat hét múlva már repülne az új magyar légitársaság

A tulajdonos ezt egy srí lankai tévéinterjúban jelentette be, de konkrét úti célokról nem beszélt.

Hat hét múlva már repülnek az új magyar légitársaság, a Ronan Air gépei – ezt egy srí lankai tévécsatornának mondta Rohan Nanayakkara, a RonanAir Légiközlekedési Kft. egyedüli tulajdonosa.

A Turizmus Online cikkében emlékeztet: Nanayakkara 24 éve tiszteletbeli magyar konzulként tevékenykedik Colombóban. Cége azt ígéri, hogy 22 városba repül Budapestről, az ázsiai régiót, Afrikát és Közép-Európát fogja kiszolgálni, mind rövid, mind hosszú távú járatokkal.

Az interjúban Nanayakkara azt mondta, örömmel mondott igent, amikor felhívták, hogy segítsen létrehozni egy új magyar légitársaságot. A folyamat 13 évig tartott.

Nagyon sok támogatást kaptam a magyar miniszterelnöktől, a parlament elnökétől és Szijjártó külügyminisztertől

– mondta a cégtulajdonos, hozzátéve, hogy anyagi támogatást nem kapott senkitől, csak a saját cégei fektettek a légitársaságba. „Hat héten belül repülni fogunk” – jelentette ki a tévéinterjúban, de meglehetősen kevés konkrétumot osztott meg a nézőkkel. Annyi kiderült, hogy menetrend szerinti járatokat működtetnének, 22 városba repülnek hetente, az első fázisban európai úti célok, a másodikban a Közel-Kelet és Ázsia, a harmadikban Észak-Amerika felé.

Jelenleg a légitársaság internetes aloldalát sem lehet elérni a konzul cégcsoportja, a Ronan Group weboldaláról. Utóbbin viszont találhatók álláshirdetések, ahol legénységet, köztük pilótát toboroznak ATR 72-500 típusú, legfeljebb 78 utas befogadóképességű turbólégcsavaros repülőgépre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik