Gazdaság

Több élelmiszer jut a magyarok asztalára

Nőtt a hús-, hal- és tejfogyasztás, krumpliból és gabonából kevesebb fogyott.

Három százalékkal több élelmiszer jutott egy magyarra 2015-ben, mint egy évvel korábban – írta a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

Az egy főre jutó összes élelmiszer 667 kilogramm volt éves szinten, ez fejenként naponta csaknem két kilogrammnak felel meg.

Nem egyformán bővült minden élelmiszercsoport, volt, amiből csökkent a kínálat. Gabonafélékből és burgonyából kevesebb jutott a boltokba, a hús-, hal- és tejfogyasztás viszont az átlagnál nagyobb mértékben nőtt.

Megugrott a cukorfogyasztás is, gyümölcsből viszont nem fogyott több, mint az előző évben.

A lap megjegyzi: a válság előtti mennyiséget még mindig nem sikerült elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik