Gazdaság

Hiába tart még a felújítás, a vizes vb szervezői tagadják a csúszást

Inkább lemondanak a kötbérről, és azt állítják, már nincs is építkezés a margitszigeti Casinónál.

Több millió forint kötbért bukhat el a vizes vb-t szervező cég, a margitszigeti Casinónak ugyanis már 11 napja el kellett volna készülnie, de még kedden is dolgoztak a munkások. A világbajnokságot szervező cég viszont inkább lemond a kötbérről, de tagadja a csúszást – számolt be a Hír TV.

Az épületet eredetileg azért akarták a vb-re felújítani, hogy a szervezőbizottság ott dolgozhasson, de szinte biztos, hogy üresen marad. Ahogy arról korábban már írtunk, a szervezők azt nyilatkozták, praktikusabbnak látják, hogy a Duna Arénában maradjanak, mert „természetes, hogy nem egy távoli épületből szervezik a versenyt, hanem a helyszínen intézkednek”.

A világbajnokságot szervező állami cég március végén szerződött a felújításra a miskolci Bo-To Bau Kft-vel, amely nettó 935 millió forintért vállalta a munkát. Július 7-ig kellett volna elkészülni. Borsa Miklós, a Bp2017 Kft. szóvivője azt mondta, minden olyan építmény, ami a vb kapcsán készült, az a vb-re elkészült, és már nincs is építkezés a Casinónál.

A Hír TV kamerán kívül megszólaltatott egy dolgozót az építkezésen, aki azt mondta, messze vannak még attól, hogy elkészüljenek – nincs kész a festés, a kábeleket is le kell fektetni, és újra meg kellene csinálni a tetőt, hogy ne szakadjon be.

A Bo-To Bau Kft-nél a tavalyi beszámoló szerint 9-en dolgoznak, 2016-os árbevételük negyedakkora volt, mint a margitszigeti felújítás összege. A cég egy másik közbeszerzést is megnyert, nettó 870 millió forintért alakította át a Hajós Alfréd Uszodát a világbajnokságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik