Gazdaság

Mutatjuk a legkeresettebb állásokat, meg fog lepődni

hegeszto-szakmunkas(210x140)(1).jpg (hegesztő, szakmunkás, )
hegeszto-szakmunkas(210x140)(1).jpg (hegesztő, szakmunkás, )

Minden eddiginél több állást hirdettek meg a Profession.hu állásportálon a második negyedévben – szemlézte az MTI a portál felmérését.

E szerint

  • legtöbben szakmunkásokat (21 százalék)
  • fizikai, segéd- és betanított munkásokat (13 százalék)
  • valamint értékesítési és kereskedelmi munkavállalókat (8 százalék) toboroznak.

Az álláskereső oldal hétfői közleménye szerint a munkahelyek többségét a fővárosban (55 százalék) és Pest megyében (15 százalék) hirdették meg. 

Különösen a betanított munkások iránt nőtt meg az igény, amit a portál az élénkülő építőipari beruházásokkal és a külföldi munkavállalás miatt jelentkező munkaerőhiánnyal magyaráz, de kiemelik a vendéglátóipar szezonális hatását is.

A munkaerő iránti kereslet növekedésével a munkaadói elvárások is csökkennek az összesítés szerint. A munkáltatók több mint háromnegyede legfeljebb 1-3 évnyi munkatapasztalatot kér, de sokszor még ennyit sem, a meghirdetett állások kétharmadát pedig közép- vagy alapfokú végzettséggel is be lehet tölteni.

A legkeresettebb munkavállalók a fővárosban is a bolti eladók, a betanított munkások, illetve idén a harmadik helyre szorultak, de még mindig az élmezőnyben szerepelnek a programozó fejlesztők, írták.

szegény gyermek (szegénység)
10-ből 7 magyar fizetése bőven elmarad a bruttó 303 ezer forinttól
Az átlagkeresetet inkább csak a kevés jól kereső húzza fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik