Gazdaság

Indul az Uber magyar utódja, digitális idegenvezetővel

Indul az Uber utódjának is nevezhető applikációalapú autózás Budapesten, amire azt is mondják, megfizethető lesz. Hosszú háttérmunka eredményeként most már bárki letöltheti a Hoopps nevű alkalmazást okostelefonjára, és néhány kattintással digitális idegenvezetővel felszerelt autót is rendelhet vele.

A Hoopps a világon egyedülálló, új utazási forma, amely ötvözi a komplex idegenforgalmi, s turisztikai szolgáltatásokat – írják közleményükben.

A magyar startup a marketing és turisztika összefogásával kínál megfizethetőnek hirdetett applikációs alapú autós utazást, ezzel megkönnyítve a hétköznapok közlekedését Budapesten. Az innovatív idegenvezetés lényege és kiemelendő pontja a turisztikai szolgáltatás, amely az autóban, mozgás közben válik értelmezhetővé. Az autóban ülve bemutatják az útvonalon található nevezetességeket, valamint a leglátogatottabb és leghangulatosabb helyeket.

Az alkalmazás Androidra és iOS-re egyaránt letölthető, és mindössze néhány adat megadásával pár perc alatt lehet regisztrálni. A bankkártya-adatok rögzítése után pedig megrendelhető az első élményutazás is, majd később nyomon követhető az összes korábbi utazás is.

A magyar startup vállalt célja, hogy néhány éven belül kizárólag elektromos autókkal dolgozhasson. Ezáltal reményeik szerint nemcsak környezettudatosabban tudnak közlekedési lehetőséget biztosítani a felhasználók számára, de akár ingyenes utazást is lehetővé tudnak tenni a későbbiekben.

Sofőrjeiket Hoppereknek hívják, akik már ott vannak Budapest utcáin, és a közlemény szerint bárki valós időben nonstop rendelhet tőlük utazást az alkalmazáson keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik