Gazdaság

A vizes vb szervezői szerint biztonságos lesz a wifi

Azt állítják, nem alkalmazzák majd az azeri adatgyűjtő szoftvert.

A vizes világbajnokságra elkészült nyilvános wifi-hálózat biztonságos – közölte a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. a sajtóban megjelent hírek kapcsán.

Az Index korábban azt írta: forrásaik szerint a hálózat szoftveres hátterének biztosításával a WandaFi nevű céget bízták meg, amely tavaly óta hivatalosan Írországban működik, de azerbajdzsáni üzletemberek állnak mögötte. A megoldásuk lényege, hogy a felhasználók Facebook-, Twitter- vagy Instagram-profiljuk megadásával csatlakozhatnak, így a szoftver hozzáfér személyes adataikhoz, amiket elemez és eltárol.

A vizes vb szervezői viszont azt állítják, hogy a csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, és a szolgáltató egyáltalán nem alkalmaz olyan megoldást, amely a felhasználók bármilyen személyes adatát marketing célokra rögzítené. A sajtóban említett WandaFi és Maksat.pro szoftvereit nem alkalmazzák – áll a közleményükben.

A vizes világbajnokság szervezőitől a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is tájékoztatást kért arról, hogy végeznek-e adatgyűjtést a wifi-hálózat segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik