Gazdaság

Dinnyeháború: lavinát indított el a Tesco

dinnye (Array)
dinnye (Array)

A termelők kiakadtak a múlt héten, hogy a Tesco 100 forint alatt (egészen pontosan 99 forintért) akciózta le a dinnyét. A FruitVeB barátságtalan lépésnek tartotta, hogy a lánc a magyar dinnyeszezon megkezdésekor kezd árcsökkentésbe. Ez szerintük a vásárlók megtévesztésével is jár, mert időben egybeesik az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara dinnyeszezont bevezető kóstoltatási akciójával. Az áruházlánc szerint viszont versenyjogot sértene, ha a termelők nyomására visszavonnák az akciót.

Nos, úgy tűnik, a többi lánc is vastagon bekapcsolódik az akciózásba. A Blokkk.com információi szerint leglábbis a keddi kóstoltatás után jelentős áresés jöhet több helyen is.

A nagyáruházaknál július 13-án indulnak a szokásos heti akciók, amiből bizony a görögdinnye sem marad ki. A Penny a 149 forintos dinnyeárat 89 forintra nyomja le, pontosan egy héttel a dinnyeszezon indítója után. Az Aldi 95 forintért adja, de a Lidl sem tétlenkedik majd a maga 99 forintos árával. Az Auchan és a Tesco még nem rukkolt elő újabb árakkal, de valószínűleg nagyon nem fognak lemaradni – valószínűsítik.

Már csak egy kérdés marad: ki fizeti meg az olcsó dinnye árát? – szúrták oda a végére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik