Milliárdokat érő kapcsolatok és befektetési tippek – egyenesen a legjobbaktól

Június 13-án immár negyedszer rendezik meg a Venture Capital Summit nevű pénzügyi konferenciát, amely az utóbbi években az egyik legrangosabb hazai befektetői eseménnyé nőtte ki magát. A rendezvény a hazai pénzintézetek, befektetési alapkezelők, startupok és az Állam intézményeinek szereplőit hozza össze, akik megvitathatják az aktuális irányokat és lehetőségeket. A fókuszában a növekedés, a terjeszkedés, a befektetők nemzetközi pályára való kilépési lehetőségei és a közeljövőben nyíló új hazai lehetőségek állnak.

A Venture Capital Summit rendezvény célja, hogy a hazai bankok, befektetési alapkezelők, befektetési társaságok szakemberei, a befektetés előtt vagy alatt álló startupok vezetői, illetve egyéb kapcsolódó területek képviselői találkozhassanak és beszélgethessenek egymással. Míg tehát egy hagyományos pénzügyi konferencián a résztvevők jegyzetelnek, hazamennek és ott folytatják, ahol abbahagyták, a Venture Capital Summit jóval inkább egy nyitott fórum, ahol a résztvevők személyesen a legismertebb befektetőkkel, vállalkozókkal és a velük dolgozó szakemberekkel oszthatják meg gondolataikat, ötleteiket, befektetési elképzeléseiket vagy akár stratégiáikat.

A kockázati tőkét kereső kereső vállalkozók számára is teremhet gyümölcs az eseményen: idén is jelen lesz a hazai befektetők krémje, a sikerre vihető ötletek ezen az eseményen tehát valóban összetalálkozhatnak a megvalósításhoz szükséges tőkével.

A Venture Capital Summitot az MFB elnök-vezérigazgatója nyitja meg, majd főelőadóként dr. Michael Brandkamp (High-Tech Gründerfonds Management GmbH), Európa ötödik legnagyobb kockázati tőkealapjának a vezetője tart előadást arról, hogy a jelentősen széttöredezett európai befektetői piacon az ökoszisztéma fejlesztése és a kapcsolatrendszerek megosztása mellett hogyan lehetne még sikeresebbé tenni a térség vállalkozásait. Ezt követően érkezik a pódiumra Chris Mattheisen (Magyar Telekom), aki a multinacionális vállalatok és a startupok meglepően kölcsönös kapcsolódásáról beszélget a befektetőguruval.

A délelőtt további részében Madlena Tamás, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese mutatja be a Tőzsde szemszögéből tapasztalható kihívásokat a hazai tőkepiacon, a BÉT által javasolt megoldásokat, illetve rámutat, hogy milyen tipikus tényezők vezethetnek el egy vállalatot 2017-ben a Tőzsde közvetlen közelébe. Ezután a Széchenyi Tőkealapkezelő vezetője, Csuhaj V. Imre osztja meg gondolatait a hallgatósággal a meglévő tabuk ledöntéséről, az állam fókuszváltásáról, és a befektetés kritikus pontjairól, az idő és a pénz kezeléséről. Ezután majd Oszkó Péter (Oxo Labs) ad tanácsot azoknak a befektetőknek, akik a nemzetközi porondon szeretnének befektetni, vállalkozásokat elindítani.

Az elmúlt egy évben a Forbes saját adatbázist épített az EU több mint 100 milliárd forintját megmozgató Jeremie-program győztes alapkezelőinek portfóliócégeiről. Arra keresték a választ, hogy a kockázati tőke mennyiben járult hozzá az innováció finanszírozáshoz, a finanszírozás látszódik-e a cégek növekedésében, azaz a számok alapján mi teljesült abból, amit a Jeremie-alapok vállaltak? A Venture Capital Summit-on mutatja be elsőként Zsiborás Gergő az egy évig tartó kutatás eredményeit, és segít levonni a megfelelő tanulságokat.

Az MKB Fintechlab jelenleg 6 startup csapatot inkubál. Pereczes János (MKB Fintechlab) bemutatja hogyan gondolkodik az MKB Bank nyílt innovációról és startupokkal való együttműködésről, és megosztja az indulás óta levont tapasztalatait a közönséggel.

Szintén fontos információkat hallhatnak a résztvevők a kerekasztal-beszélgetések résztvevőitől. Az első körben befektetési stratégiákról, a befektető hozzáadott értékeiről beszélget Eszter Elemér (Portus Buda), Halász Iván (Finext) és Szugyiczki András (Perion), a második beszélgetés során a nemzetközi terjeszkedés mikéntjeiről vitatkozik Erdei Sándor (DBH Group), Molnár András (Portfolion) és Szűcs Gergely (Valor Capital). A harmadik beszélgetés kifejezetten a start-up cégek értékesíthetőségéhez-exitjéhez kapcsolódik, azaz, hogy milyen stratégiák, együttműködések, menedzsment és finanszírozás szolgálják hatékonyan az alapítók különböző ambícióit, mint például a technológia-hasznosítás vagy üzletfejlesztés . A részt vevők – Csuhaj V. Imre (Széchenyi Tőkealap-kezelő), Kövér József (3TS), Tánczos Péter (Euroventures) – ennek megfelelően mind rendelkeznek saját tapasztalatokkal ezen a területen.

Az esemény honlapja itt érhető el.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.