Gazdaság

Mégsem szűnik meg a 2 éves hűségidő

A módosító módosítója bizonyos esetben lehetőséget adna a 2 évre.

Balla György és Kucsák László átírná az elektronikus hírközlésről szóló törvényt. A két fideszes képviselő jelentősen csökkentené a telefonos hűségidőt. Módosításuk szerint a szolgáltatók az eddigi két év helyett csak egyéves hűségidőszakot köthetnének ki, utána újra az új előfizetőkre érvényes szabályok szerint kellene szerződniük. A gazdasági bizottság javaslata árnyalná a képet, kedvezményes készülék vásárlásánál módot adna a 2 éves hűségidőre – írja az mfor.hu.

A javaslat szerint ebben az esetben is meg kell egyeznie az előfizetés díjának az egy évre kötött szerződések díjával. A szolgáltatók a határozott idejű szerződés lejárta után kötelesek lennének a készüléket ingyen hálózatfüggetlenné tenni.

A bizottsági javaslat 90 napról 45-re rövidíteni azt a határidőt, amin belül a fogyasztó jogosult lenne felmondani szerződését, ha a szerződést a szolgáltató egyoldalúan módosítaná. A határozott idejű szerződés lejárta előtti 90 napban a szolgáltatónak kötelessége lenne 3 alkalommal tájékoztatnia az előfizetőt a szerződés megszűnése utáni változásokról és arról, hogy milyen, a hatályos szerződési feltételekhez hasonló ajánlatai vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik