Gazdaság

Mészárosék cégét is figyelmeztette az MNB

Az MNB csütörtöktől átmenetileg felfüggesztette a WINGHOLDING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. kötvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a törvény által előírt rendszeres tájékoztatás WINGHOLDING Zrt. általi közzétételéig marad érvényben. Az MNB a kibocsátót egyúttal 4 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folyamatos felügyelési tevékenysége során megállapította, hogy a WINGHOLDING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. (WINGHOLDING Zrt.) által a 2016. pénzügyi évről készített és korábban közzétett éves jelentés tartalmi elemeit a kibocsátó legfőbb szerve, a közgyűlés ez idáig nem fogadta el. A WINGHOLDING Zrt. tehát – a vonatkozó jogszabályok előírásai ellenére – jelenleg egyáltalán nem rendelkezik a kibocsátó legfőbb szerve által elfogadott – az éves jelentés részét képező – (konszolidált) éves beszámolóval.

A feltárt jogsértés miatt a megfelelő éves jelentés közzétételéig az MNB mától felfüggesztette a WINGHOLDING kötvények kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, és a kibocsátót 4 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.
A jegybank valamennyi kibocsátó esetében ezután is elemzi és értékeli a folyamatos felügyelés keretében rendelkezésére álló információkat annak érdekében, hogy az éves jelentésüket esetlegesen nem a tőkepiacról szóló törvény (Tpt.) által előírt tartalommal közzétevő kibocsátóknál is megtegye a szükséges intézkedéseket.

Az MNB 2017 májusában emellett az éves jelentését nem a Tpt. által előírt határidőben közzétevő OPIMUS GROUP Nyrt.-vel, a Magyar Export-Import Bank Zrt.-vel, a DUNA HOUSE HOLDING Nyrt.-vel, az ERSTE BANK HUNGARY Zrt.-vel, az ERSTE Jelzálogbank Zrt.-vel, a PANNON-VÁLTÓ Ingatlanbefektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-vel és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel szemben figyelmeztetés intézkedést alkalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik