Gazdaság

Bezár a Planetárium

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 05. 18. 08:35

A természet győzött, a heves esőzéseket nem bírja tovább az épület, így június 18-án minimum hónapokra, de lehet, hogy végleg bezár. Állami pénzre lenne szükség, amiről azonban leghamarabb csak ősszel dönthetnek.

A kupolát leszámítva fel kell újítani a teljes tetőt, mondta Lőrincz Henrik csillagász. A 23 méteres félgömb állapota ettől még igen rossz, ahogy a vetítőterem is alapos felújítást igényel.

Az intézmény élén állók már korábban benyújtották az államhoz a támogatási igényt, és néhány hete el is ment egy minisztériumi különítmény, hogy felmérje a terepet.

Mindeni egyetért azzal, hogy a Planetáriumot meg kell menteni, a kérdés, mikor találkozik a szándék pénzzel. Leghamarabb ősszel fordulhat ez elő.

A Népliget egyébként a X. kerület, a főváros és az állam osztatlan közös tulajdona, ami jelentősen csökkenti a hatékony döntéshozatal esélyét. Ugyanis az államnak ki kellene sajátítania azt a néhány száz négyzetmétert, amelyet a Planetárium foglal el. Erről már folyik az egyeztetés.

(PestBuda.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.