Gazdaság

Új részleg nyílt a parndorfi outlet központban Ausztriában

Újabb részleg nyílt kedden a burgenlandi Pándorfalunál (Parndorf) lévő outlet központban, így 15 új üzlettel, kávézókkal és éttermekkel bővült a kínálat – közölte a bevásárlóközpont tulajdonosa és üzemeltetője kedden az MTI-vel.

Az 5500 négyzetméteres új részleggel az ausztriai bevásárlóközpont összterülete több mint 36 ezer négyzetméteresre nőtt. Jelenleg 1500-an dolgoznak az outletben, azonban a tervek alapján az alkalmazottak számát húsz százalékkal növelik majd. A csoport illetékesének tájékoztatása szerint nemcsak Ausztriából, hanem Magyarországról és Szlovákiából is várják a képzett és motivált munkavállalókat.

A McArthurGlen Csoport, a bevásárlóközpont tulajdonosának tájékoztatása szerint a parndorfi outlet jelenleg a legnagyobb burgenlandi privát munkáltató. A csoport észak-európai vezérigazgatója, Henrik Madsen pedig úgy nyilatkozott, hogy a burgenlandi központ kulcsfontosságú partner a régióban és egy határokon átívelő központ a vásárlóknak.

Az elmúlt 19 évben 53 millió látogató fordult meg a burgenlandi üzletközpontban, ahol eddig több mint 160 bolt, tíz kávézó és étterem működött.

A parndorfi outlet tulajdonosa és üzemeltetője az 1993-ban alapított McArthurGlen Csoport. Jelenleg kilenc országban 24 bevásárlóközpontot üzemeltet, és mintegy 600 ezer négyzetméternyi üzletet tudhat magáénak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik