Gazdaság

Itt vannak a gyógyszertárak húsvéti nyitvatartási időpontjai

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az alábbi tájékoztatást nyújtja a lakosság számára a gyógyszertárak húsvét alatti nyitvatartásával kapcsolatosan.

  • Április 14-én pénteken, április 16-án vasárnap és 17-én hétfőn az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak.
  • Április 15-én szombaton a szombati munkarendjük szerint tartanak nyitva a patikák, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.
  • A húsvéti ünnepek során az adott napon ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján kaphatnak információt.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitva tartási rendet, elérhetőséget,valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az ünnepek alatt az esetleg szükséges gyógyszerbeszerzés lehetőségét illetően egy közeli gyógyszertár tájékoztató tábláján, vagy az OGYÉI honlapján tájékozódhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik