Gazdaság

Adókedvezménnyel támogatja a kormány az innovációt

Szijjártó azt mondta: jövőre a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozások kétszer annyit vonhatnak le az adóalapjukból, mint amennyit innovációra költenek.

A jövő évtől minden kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít

– közölte Szijjártó Péter szerdán a think.BDPST innovációs konferencián. A külügyminiszter azt mondta: a visegrádi integráció segítheti Magyarországot abban, hogy innovációs központtá váljon, hiszen a négy ország együtt sokkal több innovációt, kutatásfejlesztéssel foglalkozó befektetést vonzhat, mint külön-külön. Ezért arra törekednek, hogy az eddigieknél is jobban összekössék a V4-ek energetikai, közlekedési és digitális rendszereit.

Globális versenyképességünk javításához szükséges, hogy a 3 százalékos növekedési szintről, a következő években továbblépjünk az évi 5 százalékos növekedési ütemre – mondta Szijjártó, aki szerint ez akkor lehetséges, hogyha a csúcstechnológiát alkalmazó vállalatok egyre inkább Magyarországot választják beruházási helyszínként. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik