Gazdaság

Elismerte a kormány, nem használja fel hatékonyan az EU-s pénzeket

39 milliárd eurót, azaz 10 ezer milliárd forintot kapott Magyarország 2007 és 2013 között az EU-tól, ezért a kormány tudni szerette volna, mennyire hatékony volt ennek a felhasználása.

A KPMG elkészítette a tanulmányt, amiben megállapították, a támogatások negyede a mezőgazdaságra ment, de az ágazatban nem volt növekedés. Ugyanez a megállapítás jött ki a vállalkozásra költött pénzek esetében.

A kormány szerint nem túl pozitívak a tanulmány megállapításai. Csepreghy Nándor államtitkár azt mondta erről az RTL Híradójának, hogy:

Ha azt nézzük, mire használtuk fel a forrásokat, akkor korántsem lehet Magyarország büszke.

De arra büszke, mennyi pénzt hoztak az országba. Azt az MSZP is elismerte:, hogy nem volt tökéletes a rendszer a kormányzásuk alatt, de szerintük most sem jobb.

Jutott egyébként uniós pénz alföldi szánkódombra, 40 centis kilátóra és olyan biciklis kalandparkra is, amit 9 ember látogatott meg tavaly szeptemberig.

A pénzek felhasználásáról az MTI és a kormány honlapja is beszámolt, de ott a negatívumok nem kerültek elő, csak a jó hírek. Például az, hogy „a fejlesztéspolitika átalakításának és a pályázatok felgyorsításának köszönhetően Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését produkáló országa lehet 2020-ra.”

(RTL, Kormány)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik