Gazdaság

Milliárdokat önt Magyarország a Himalájába

Nepál felturbózhatja a vízerőművek építését magyar hitelből, de a "Magyar Köztársaság" nepáli hallgatókat is fogad majd.

Majdnem 31 milliárd forint értékben (szóval 100 millió euró) fog Magyarország hitelt adni Nepálnak, hogy a himalájai ország fejlessze a vízenergiáját – írja a Kathmandu Post helyi lap Szijjártó Péter magyar külügyminiszter bejelentésére hivatkozva. Ami még fontos, hogy a kölcsönt rendkívül alacsony, mindössze 1 százalékos kamatra adjuk.

Szijjártó amúgy a svájci Genfben találkozott Prakas Saran Mahat nepáli külügyminiszterrel az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 34. ülésén. Ezzel nem volt vége a felajánlásoknak: Magyarország évi tíz nepáli hallgatónak biztosít majd továbbtanulási lehetőséget a hazai egyetemeken.

Szijjártó megígérte nepáli kollégájának, hogy Magyarország szavazattal fogja támogatni az Emberi Jogi Tanácsba 2018-22 közé pályázó Nepált.

A cikk legérdekesebb, de az Orbán-kormány számára talán legdühítőbb része, hogy Magyar Köztársaságnak nevezik az országot, holott a köztársaság szót aalaptörvényileg vetkőzte le a nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik