Gazdaság

Helyreigazítás

A 2017.02.16-án megjelent, Razzia egy budapest brókercégnél című cikkünkben:

Valótlanul állítottuk, hogy „az Invest and Trade Kft. (IT) ciprusi bejegyzésű befektetési függő ügynök”. A valóság ezzel szemben az, hogy az IT magyarországi cég.

Valótlanul állítottuk, hogy „a CP-nél és IT-nél ugyanazon értékesítési modell ” volna érvényben”. A valóság ezzel szemben az, hogy a két társaság eltérő módon működik.

Valótlanul állítottuk, hogy „IT a már említett CP-hez köthető értékesítési modell segítségével megkárosította az ügyfeleket”. A valóság ezzel szemben az, hogy nem bizonyítható, hogy az IT megkárosította volna az ügyfeleit.

Valótlanul állítottuk, hogy az IT Disney IPO bevezetésével hívott fel ügyfeleket, ezzel szemben a valóság az, hogy a Disney tőzsdei bevezetésére 1940-ben került sor.

Valótlanul állítottuk, hogy az „IT-nél a kibocsátások hírével felhívtak találomra magánszemélyeket”. A valóság ezzel szemben az, hogy az IT kifejezetten vállalati vezetőket keres meg.

Valótlanul híreszteltük, hogy az egyik ügyfelet „az ügyletek előtt mindig felhívta valaki a cégtől, hogy a beleegyezését kérje egy-egy tranzakcióhoz. A valóság ezzel szemben az, hogy az IT nem értékesít részvényeket és nem működik közre egyéb tőzsdei termékek adásvételében sem.”

Valótlanul hireszteltük, hogy ,”az IT ügynökei 18-26 év közötti, tanulatlan srácok”, a valóság ezzel szemben az, hogy a cég munkatársainak jelentős része felsőfokú tanulmányokat végzett, ezen kívül folyamatos a pénzügyi képzés a társaságnál, ahol a belépés előtt is képzésen kell résztvennie a munkatársaknak.

Valótlanul híreszteltük, hogy a munkatársak kizárólag jutalékot kapnak, a jutalék viszont nagyon magas. A valóság ezzel szemben az, hogy a társaság állandó, fix fizetést ad munkatársainak.

Azt a valós tényt, hogy a munkatársaknak nem volt brókervizsgájuk, abban a valótlan színben tüntettük fel, hogy az IT munkatársainak kellene ilyennel rendelkezniük. A valóság ezzel szemben az, hogy a befektetési szolgáltatásokat nem az IT, hanem a Goldenburg-csoport nyújtja az ügyfeleknek, így a munkatársaknak nem kell brókervizsgával rendelkezniük

Ajánlott videó

Olvasói sztorik