Gazdaság
valentin nap (valentin nap)

Valentin-napi magyar recept: szex, virág és extra étel

24.hu
24.hu

2017. 02. 14. 09:12

Minden második ember meg van győződve arról, hogy lesz egy kis hancúr is a paplan alatt Valentin-nap alkalmából, különösen a még nőtlenek és hajadonok veszik biztosra a dolgot - derül ki a Szallas.hu friss felméréséből. A magyarok mintegy kétharmada szereti a Valentin-napot, és tízből nyolcan meg is ajándékozzák párjukat valamilyen formában. A nők a hasukon keresztül próbálják lekenyerezni párjukat, míg a férfiak jellemzően virággal és édességgel lepik meg kedvesüket.
Korábban a témában:

A Szallas.hu vendégek és szállásadók körében végzett friss kutatásában a szerelmesek napjával kapcsolatos hozzáállást és szokásokat vizsgálta. A válaszadók kétharmada leginkább apró ajándékkal kedveskedik párjának a szerelem ünnepén:míg a hölgyek általában a konyhában szorgoskodnak, hogy valamilyen extra ételt tálalhassanak szívük választottjának, az urak virággal és édességgel lepik meg kedvesüket.

A kisebb értékű tárgyak is népszerűek ebben az időszakban, de az is gyakran előfordul, hogy az esti légyott részét képezi a meglepetés, így sokan valamilyen szexi aprósággal készülnek, például különlegesebb fehérneműt adnak vagy viselnek a szerelmesek ünnepén – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

Bár az ajándék értékének nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, az esti összebújásnak annál inkább. „Általánosságban minden második válaszadó meg van győződve arról, hogy lesz egy kis romantika a hálószobában, sőt a hajadonok és nőtlenek 75 százaléka biztos a dolgában” – ismertette a részleteket Mészáros Judit.

Ellenzői is akadnak az átvett ünnepnek

Bár kisebbségben vannak, mégis akadnak olyanok, akik nem szívlelik a Valentin-nap intézményét. Egyesek szerint semmi szükség nincsen erre a mondvacsinált ünnepre, semmi közünk az amerikai szokáshoz. Azonban nem csak a majmolás miatt lehet idegesítő a február 14-e.

Minden második válaszadónk azt tapasztalja, hogy ebben az időszakban olyanok is látványosan szerelmesek a Facebookon, akiknek a kapcsolatuk a valóságban nem éppen rózsás – említette meg Mészáros Judit.

Túlfűtöttek a hotelszobák is

Valentin-nap idején a hazai szálláshelyeken is gyakoribb vendégek a romantikázni vágyó párok, erre az alkalomra minden 10. hazai vendéglátó speciális ajánlattal, menüvel. S ha már ott vannak a szerelmesek, olykor segítséget is kérnek.

Minden negyedik szállásadónak kellett már konspirálnia valamilyen romantikus meglepetéshez, melyek többnyire nagyon jól sikerülnek, de akad keserű ellenpélda is. Egy beszámoló szerint az apartmant kibérelő fiú a rózsaszirmok beszerzésében kért segítséget, mellyel egy különleges lánykérést akart megalapozni. Valami azonban rosszul sülhetett el, a lány 10 perc után elviharzott, a fiú pedig legközelebb 2 nap múlva jött csak ki a szobából összetörten, hogy kijelentkezzen – mesélte Mészáros Judit.

Ezek a leggyakoribb ajándéktípusok Valentin-napon:

  1. Extra étel elkészítése
  2. Kisebb értékű ajándék, pl. könyv, virág
  3. Szexi apróság, pl. fehérnemű

 

A Szallas.hu online kutatás keretében vizsgálta a magyarok Valentin-nappal kapcsolatos véleményét, melyben összesen 906 vendég és 236 szállásadó vett részt. Az adatfelvételre 2017. február 3. és 2017. február 10. között került sor. A kutatás nem reprezentatív a hazai lakosságra nézve, ugyanakkor a Valentin-nappal kapcsolatos véleményeket, attitűdöket jól szemlélteti.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.