Gazdaság

Startol Magyarország egyetlen női startup versenye

Idén londoni döntővel és hét európai országában rendezik a Women Startup Competitiont. Az elődöntőknek Finnország, Németország, Lengyelország, Csehország, Ausztria, Magyarország és Anglia ad otthont, ahol a csapatok szakértői zsűri előtt léphetnek színpadra. A Magyarországról 2014-ben indult verseny célja a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának hangsúlyozása a startup szektorban.

Hiszünk abban, hogy az így keletkező innovatív vállalkozások, akik valóban korszakalkotó ötletek megvalósításán dolgoznak, sikeresebbek lehetnek, őket szeretnénk minél inkább segíteni a világpiaci terjeszkedésben

– mondta Müller Tamás a versenysorozat elindítója.

Mint mondta, itthoni viszonylatban elég kevés befektető nyitott az ilyen kezdeményezések támogatására, ezért Londonba mennek, hogy az ottani szemléletet mintaként vehessék át a hazai kockázati tőke befektetők. Bíznak benne, hogy jó példákkal, az új állami szerepvállalással és inkubátor pályázatokkal e-tendencia is változni fog a jövőben.

A versenyben való részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok legalább 50 százalékban hölgy tagokból álljanak.

Ötletek tekintetében semmilyen tematikai megkötés nincs. Bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy a terméke, szolgáltatása számot tarthat a nagyközönség és a befektetők érdeklődésére.

A budapesti elődöntőt március 8-án rendezik, regisztrálni ide kattintva március 1-ig lehet.

Az online jelentkezést április 1-ig van lehetőség módosítani, hiszen egy csapat közönségszavazás útján jut majd a döntőbe.

Az időpontokról és a nevezésről bővebb információt a womenstartupcompetition.com oldalon találnak az érdeklődők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik