Gazdaság

Becsődölt a Butlers, a színes német lakberendezési lánc

A precíz konyhai eszközök és lakásdekoráció német üzletlánca, a Butlers beadta a kulcsot: fizetésképtelenné vált, egy kölni bíróságon csődöt jelentett. A Magyarországon is több bolttal rendelkező lánc, ami a német piac egyik legerősebbje a lakberendezési piacon, csődbiztost kapott az élére a német Handelsblatt szerint.

Az ezer dolgozóval rendelkező cég tavaly 95 millió eurós forgalmat bonyolított. Összesen 100 boltjuk van több országban, Ausztráliától Nagy-Britanniáig. 1999-ben alapították Kölnben, itthon franchise-rendszerben működtek. Hazai partnerük a Vidámnyik Kft., ami 2015-ben 67 millió forintos mérleg szerinti veszteséget termelt, árbevétele évek óta 1 milliárd forint körüli.

Még nem tudni, mi lesz a magyar cég munkavállalóival. Az Index megkereste őket, de még nem válaszoltak.

Frissítés: Az MTI-nek elmondták, a két cég gazdaságilag egymástól teljesen független, tulajdonosai semmilyen átfedésben sincsenek. Tehát a német franchise tulajdonos céget érintő csőd közvetlenül nem érinti a magyar vállalatot, aminek stabil a pénzügyi helyzete. A kft. nem tervezi egyetlen magyarországi üzlet bezárását sem és a webshop is változatlanul működik tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik