Gazdaság
Budapest, 2013. december 20.
A Fõgáz elsõ, újonnan átadott háztartási kiserõmûve a budapesti Normafa Idõsek Otthonában 2013. december 20-án. A gázmotoros kiserõmû mintegy 20 millió forintba került, a megtérülés 15 év alatt várható.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ötmillió forintra büntették a Főgázt

24.hu
24.hu

2017. 01. 17. 16:26

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ötmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Főgáz Zrt.-t, mert a cég ügyfélszolgálatai nem teljesítették a jogszabályokban és az üzletszabályzatban előírt követelményeket.
Korábban a témában:

Mint közleményükben írták, a MEKH 2016 végén végzett helyszíni ellenőrzést a Főgáz Zrt. székesfehérvári, siófoki, veszprémi, pannonhalmai, miskolci és encsi ügyfélszolgálati irodáiban. A vizsgálat célja az ügyfélkiszolgálás minőségének ellenőrzése volt. A Hivatal ellenőrei azt vizsgálták, hogy a cég ügyfélszolgálati irodái eleget tesznek-e a jogszabályokban és a MEKH által jóváhagyott üzletszabályzatban előírtaknak, valamint teljesítik-e az előírt garantált szolgáltatásokat.

Az ellenőrzés során a Hivatal munkatársai elsősorban az ügyfelek teljes körű tájékoztatását érintő hiányosságokat tártak fel. Az eljárást lezáró határozatában a MEKH előírta a Főgáz Zrt. számára, hogy a fogyasztók tájékoztatása érdekében valamennyi ügyfélszolgálati fiókirodájában tegye hozzáférhetővé üzletszabályzatát és a felhasználói jogokról tájékoztatató energiafogyasztói ellenőrző listát.

Ezen túl a cég minden fiókirodájában köteles szórólapokon és plakátokon közzétenni a rá vonatkozó garantált szolgáltatásokat és a kihirdetett árakat, valamint biztosítania kell a bankkártyával történő számlakiegyenlítés lehetőségét.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a hiányosságok pótlására való felszólítás mellett ötmillió forint bírsággal sújtotta a szolgáltatót. A Főgáz Zrt. a Hivatal döntésével szemben bírósághoz fordult.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.