Gazdaság

Gerendai Károly eladta a Sziget Fesztivált

tn-sz01 (Array)
tn-sz01 (Array)

A magyar tulajdonosok eladták többségi, 70 százalékos tulajdonrészüket a Szigetből egy brit-amerikai befektetőcégnek – írja a Forbes. Lakatos Péter részét még a tranzakció előtt visszavásárolta az alapító Gerendai Károly. A portfólióba tartozik a Sziget mellett a Balaton Sound, a Telekom VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget.

A lap értesülései szerint a vevő brit befektetőcég, az Edition Capital, melynek eddig is voltak befektetései a média- illetve szórakoztatóiparban. A mostani tranzakcióban szintén érdekelt az Edition Capitalen keresztül az amerikai Providence Equity Partners globális befektetési alap, mely szintén a média és telekommunikációs szektorra specializálódott.

Az angol és amerikai partnerek befektetőként jelennek meg a Sziget mögötti Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft.-ben. A 30%-ot megtartják az eddigi tulajdonosok az eddigi arányoknak megfelelően: Gerendai mellett Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert és Takács Gábor továbbra is tulajdonos marad.

Gerendai Károly, a Sziget alapítója azt mondta:

Örömünkre szolgál, hogy a Sziget a továbbiakban a Providence partnereként egy következő növekedési és fejlesztési fázisba léphet. Az elmúlt években sok megkeresést kaptunk mind pénzügyi, mind szakmai befektetőktől, de a legszimpatikusabb a Providence ajánlata volt, mert új lehetőségeket nyitott meg előttünk. Az új partnerünk segítségével egy hatalmasat léphetünk előre és elkezdhetünk egy sor olyan ambiciózus projektet, amelyet már egy ideje szerettünk volna megvalósítani. A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével egy még erősebb pozícióba hoz minket, megnyitva olyan új növekedési lehetőségeket, amelyek korábban nem lettek volna lehetségesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik