Gazdaság
Csömödér, 2011. december 1.
Tizenöt Celsius-fokot mutat a hõmérõ egy üresen álló osztályteremben  a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, a Zala megyei Csömödéren. Át kellett csoportosítani az osztályokat az intézményben, mert lekapcsolták a fûtést takarékoskodás miatt több tanteremben és a tornateremben. Néhány táblát leszereltek, a padokat kivitték és a folyósón alakítottak ki tantermet, illetve a szerverszobában valamint a számítógép teremben tanítanak. A 650 lakosú településen alsó tagozat mûködik, ahova 27 diák jár.
MTI Fotó: Varga György

Közelében nem jártunk a gázfogyasztási rekordnak

24.hu
24.hu

2017. 01. 09. 18:08

Ezen a télen január 7-én volt a legnagyobb a hazai földgázigény, az ország teljes napi fogyasztása meghaladta a 69 millió köbmétert, ami ugyanakkor jóval kevesebb a 2006. január 23-án mért 90 millió köbméteres rekordnál - közölte az FGSZ Zrt. az MTI megkeresésére hétfőn.
Korábban a témában:

A földgázszállító társaság tájékoztatása szerint egy átlagos, közepesen hideg – nulla Celsius-fokos napi középhőmérsékletű – téli napon a hazai földgázigény 45-55 millió köbméter között mozog. Ilyenkor a teljes hazai fogyasztás mintegy 80-90 százaléka, 40-45 millió köbméter az elosztói hálózatba bekerülő mennyiség, amelynek döntő hányadát a lakossági fogyasztás teszi ki. Megjegyezték, pontos lakossági fogyasztási adatok nem állnak rendelkezésére.

A leghidegebb téli hónap általában a január, amikor a hidegebb napokon 50-60 millió köbméter a napi fogyasztás.

Tavaly decemberben és az idei év első napjaiban az átlagos téli napoknak megfelelő volt a fogyasztás, 40-55 millió köbméter. Az FGSZ adatai szerint január 5-én emelkedtek erőteljesebben az értékek, 56,9 millió köbméterre, majd január 6-án 67 millió, január 7-én pedig 69,4 millió köbméterre.

Hasonlóan magas értékeket legutóbb 2012 telén mért a földgázszállító.

Az FGSZ hangsúlyozta: a Magyarországra irányuló földgázszállítás zavartalan, semmiféle fennakadást nem tapasztaltak. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young desperate man in casual clothes abandoned lost in depression sitting on ground street concrete stairs alone suffering emotional pain, sadness, looking sick in grunge lighting
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.