Gazdaság

Új technológiákkal lábalna ki a válságból a Volkswagen

Komoly leépítést is terveznek a hagyományos területeken.

Az új technológiákba kapaszkodna a dízelbotrányban megtépázott hírnevű Volkswagen, hogy kilábaljon a nehézségekből. Herbert Diess, a Volkswagen márkafőnöke egy keddi sajtótájékoztatón mutatta be a cég átformálására vonatkozó terveket. Ezek között szerepel, hogy 2025-ben már évente egymillió elektromos meghajtású járművet értékesítenének.

A Volkswagen új befektetéseket tervez az elektromosautó-technológiák területén, és a szoftverfejlesztés felé is elmozdulnának. Ezen belül szerepet kapna az autómegosztó, illetve önvezető megoldások fejlesztése. Az Egyesült Államokban a piaci igényeknek megfelelő kínálat bővítésével növelnék részesedésüket, ami nagyobb autók, SUV-ok forgalmazását jelenti.

Németországban a Volkswagen 23 ezer, az autógyártás hagyományos területeivel összefüggő munkahelyet szüntetne meg, és kilencezer újat hozna létre az új technológiák területén. A munkavállalói érdekképviseletekkel arról sikerült a vezetésnek megállapodnia, hogy a létszámot hosszú távon, például korai nyugdíjazással és más önkéntes módokon csökkentenék, és az új kapacitásokat is Németországban hoznák létre. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik