Gazdaság

Eltiltották az utazásszervezéstől a Green Travel Kft-t

Az utasokat várhatóan kártalanítják.

Nem szervezhet újabb utazásokat a Green Travel Kft., miután jogsértések miatt törölte a hatósági nyilvántartásból a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

A cég köteles az úton lévő utasokat hazahozni, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat pedig teljes összegben vissza kell fizetniük. Ha az iroda a visszafizetéseket nem tudja önerőből biztosítani, a károsult utasok a QBE biztosító magyarországi fióktelepénél nyújthatják be kárigényüket.

Az utazási iroda tulajdonos-ügyvezetője, Göktas Merdol a Turizmus Online portálnak azt mondta, a cég nem ment csődbe. A háttérben az áll, hogy a jogszabályoknak megfelelően minden év október 31-ig az előző három év legmagasabb vagyoni biztosítékát kell igazolniuk az engedélyezési hivatal felé, hogy a következő évben folytathassák tevékenységüket. Ez az idei évre jelentett összeg után ismét 1 milliárd 650 millió forint lett volna, de ezt nem kívánták vállalni a jövő évre, tekintve, hogy az idei szezon messze nem a terveik szerint alakult.

Merdol közölte: a jövőben a kiutaztatást a Green Holidays Kft. viszi tovább, a cég utazásszervezői engedélyének megszerzése folyamatban van. A Green Travel Kft. december 6-ig kiegyenlíti az összes lemondott út ellenértékét – mondta a tulajdonos, hozzátéve, hogy az iroda egyetlen utasa sem tartózkodik külföldön.

Tavaly az Átlátszó arról írt, hogy Göktas Merdol tulajdona a Solária Média Hungary Kft. is, amely egy kőbányai szállodát üzemeltetett. Itt a menekültválság tetőzésekor, tavaly szeptemberben jelöletlen taxik hozták-vitték a menedékkérőket a portál cikke szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik