Gazdaság

Kamu Facebook-nyereményjátékkal csalhatják ki a pénzét

A Lidl és a Penny is figyelmeztetést adott ki a csaló Facebook-nyereményjátkkal kapcsolatban, szóval ne dőljön be.

A Lidl pl. ezt írja Facebook-oldalán:

A Facebook-on megjelent, „30.000 ft értékű vásárlási utalványos játék”, illetve bármilyen emelt díjas telefonszámhoz kapcsolódó kezdeményezés nem tartozik a Lidl Magyarországhoz! Kérjük, ne osszátok meg a játékot, és semmilyen utasítását ne kövessétek!
Minden valós Lidl nyereményjátékkal kapcsolatban kizárólag a hivatalos Facebook oldalunkon található információ.

lidl

A Penny pedig így fogalmazott, szintén a Facebookján:

Kedves Vásárlóink! Szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy a http://uy4offers.com/pennymhu/ linken olyan „Játék” érhető el, mely megtévesztő, jogellenes, a Facebook alapelveibe, felhasználási feltételeibe is ütköző módon olyan látszatot kelt, hogy azt társaságunk szervezi és hogy a játék során nyeremények kerülnek illetve kerültek átadásra. A linken található „ Játékot” nem a Penny Market Kft. szervezte, a Játékhoz és az abban ígért illetve a látszólag átadott nyereményekhez semmilyen módon nem köthető. A társaságunk nevével, jó hírnevével visszaélő, számunkra ismeretlen személyek ellen a szükséges jogi lépéseket megtesszük, mivel az oldalt létrehozó személyek jogosulatlanul felhasználták a Penny Market Kft. nevét és visszaéltek/visszaélnek vásárlóink bizalmával is!
Fentiek alapján kérjük, hogy ezt az oldalt semmiképpen se használjátok! Ha a Penny Market Kft. által szervezett nyereményjátékon szeretnétek részt venni, akkor a www.penny.hu oldalon adunk hiteles tájékoztatást társaságunk nyereményjátékairól!

penny

Az öt leggyakoribb magyarországi pénzlehúzásos csalás között egyébként mint írtuk benne van a telefonos, nyereményjátékos átverés. Szóval kétszer is gondolja meg, ha ilyennel találkozik, hogy elcsábul-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik