Gazdaság

A gyártó szerint semmi baj nincs a visszahívott pálinkával

Palinka(10)(650x433).jpg (Array)
Palinka(10)(650x433).jpg (Array)
A Panyolai Szilvórium Zrt. úgy véli, le akarják járatni őket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Tesco kivonta a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. félliteres kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját. Azóta a gyártó is reagált: szerintük a termékkel nincs gond, a kivonással az ő lejáratásuk lehet a cél.

A Tesco az MTI-vel azt közölte, hogy a Vas Megyei Kormányhivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály határozata alapján hívták vissza a terméket, amellyel kapcsolatban minőségbeli problémát tapasztaltak érzékszervi vizsgálat során. A Panyolai Szilvórium Zrt. ugyanakkor azt közölte:

a pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél.

Szerintük a Tesco közleményét megelőző Nébih-ellenőrzés kizárólag szubjektív, mérésekkel nem alátámasztott érzékszervi vizsgálatot takart. Az ellenminta laboratóriumi elemzéssel teljessé tett vizsgálata viszont azt igazolta, hogy a termék minősége megfelelő, egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz.

Hozzátették: a több fogyasztói elismerést és szakmai díjat elnyert vállalkozás tulajdonosa nem tartja meglepőnek ezt a kiélezett piaci időszakban megtörtént ellenkampányt, de változatlanul a minőségi pálinkagyártást és a fogyasztói elégedettséget tartják az első számú szempontnak. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik