Gazdaság

Két év után újra nyereséges a Tesla

tesla (Array)
tesla (Array)

A Tesla rekord értékesítést és árbevételt ért el a harmadik negyedévben és ami ezeknél is sokkal fontosabb, 2014 után ismét nyereséges negyedévet tudott zárni.

2016 harmadik negyedévében rekord számú elektromos járművet értékesítettek. A Tesla Model S-ből összesen 16 047, míg Tesla Model X-ből 8 774 darab fogyott. Összesen 321 darab járművel többet, vagyis 24 821 darabot értékesítettek a negyedév során.

A cég árbevétele a harmadik negyedév során közel 2,3 milliárd dollár volt, amely 145 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest.

A core tevékenység, vagyis a járműgyártás árbevétele 2,15 milliárd dollár volt, így 29,4%-os bruttó marzsot ért el a cég.

A jó híreknek köszönhetően több mint 4 százalékot erősödött a Tesla árfolyama az amerikai piacok zárását követő kereskedési szakaszban, így jelenleg 211 dollár közelében van.

A piaci szereplők ugyanis arra számítanak, hogy a Tesla Motors az iparág egyik vezető szereplőjévé válhat jelentős piaci részesedés mellett (a tőzsde mindig a jövőt árazza, e szerint a piac nyereségességet vár a Teslától).

(Portfolio)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik