Gazdaság

Az állam megvette a Syma csarnokot és a Hungexpót

A magyar állam nem csak a Syma rendezvény- és kongresszusi központot, hanem a kőbányai Hungexpo vásárközpontot is megvásárolta korábbi tulajdonosától – írta a Napi.hu.

Az MNV Zrt. a Syma csarnokért hárommilliárd forintot ad, míg az utóbbi vételára ennek többszöröse lehet. Az ingatlanok iránti kiemelt állami figyelmet a 2024-es budapesti olimpiai pályázat is indokolja, az eddig napvilágra került tervek szerint ugyanis a Puskás stadion melletti Syma rendezvényközpontban tízezres csarnokot alakítanának ki (ez a tornaversenyeknek adna otthont), míg a Hungexpo területén két nyolcezres csarnok épülne, s itt működne az olimpiai sajtó- és közvetítőközpont.

A Hungexpót tulajdonló Fonciere Polygone Hungária Kft. (FPH) a tavalyi évet 8,57 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 175 millió forint adózott eredménnyel zárta. A kötelezettségei 1,76 milliárd forintra rúgtak. Az államosított társaság új neve Expo Park Kft.

Arra a kérdésre, hogy a magyar állam esetleg beszállna, illetve megvásárolná a kiállításszervező Hungexpo Zrt.-t is, az MNV azt válaszolta, hogy ez nincs napirenden, az MNV-nek “nincs tudomása ilyen tervről”, a Hungexpo felé pedig “ilyen megkeresés nem történt”.

(Nyitóképünkön a Syma Csarnok egy rendezvénye látható)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik