Gazdaság

100 embert venne fel azonnal a MOL

mol(210x140)(1).jpg (mol)
mol(210x140)(1).jpg (mol)

A MOL-t is elérte a munkaerőhiány, és hiába tudnának már holnap felvenni száz embert, az iparág nem vonzó a mai fiataloknak. Nem csak a mérnökből, vagy az informatikusból, hanem az ún. kék galléros, fizikai munkaerőből van a legnagyobb hiány a vállalatnál.

Ennek több oka is van, beleértve, hogy elöregedik a társadalaom, és a középiskolások számára ma már inkább az egyetem a vonzó, hogy később szellemi munkakörökben dolgozhassanak majd.

Egyre kevesebben vannak azok, akik valóban szakmát szeretnének tanulni, és utána abban is szeretnének elhelyezkedni – írta a Pénzcentrum.hu.

Minimum 100 embert vennének fel

Jelenleg, több mint 100 meghirdetett álláslehetőségük van. Jellemzően a termelési és karbantartási területen, mérnöki, informatikus, pénzügyi pozíciókban.

Kiderült, hogy a fizikai alkalmazottak hiánya nem egyedi “magyarspecifikus” jelenség, hiszen a vállalat más országokban is hasonló problémával küzd. Ami viszont kimondottan nálunk, és közvetlen szomszédainknál tapasztalható, hogy még stabil, biztos állásért sem költöznek szívesen a munkavállalók – mondta a lapnak a MOL- csoport stratégiai HR-vezetője, Orosz Vivien.

Pedig a munkavállalók a béralapú juttatásokon kívül jelentős cafeteria-keretet is kapnak, figyelembe veszik a munkavállalók különböző igényeit élethelyzetét, és részletesen kidolgozott karrierlehetőséget kínálnak mindenkinek, azoknak is, akik nem szeretnének vezetők lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik