Gazdaság

Szétválik a Reál-birodalom

Szétválik a Reál Hungária Élelmiszerkereskedelmi és Szolgáltató Kft., a cél, hogy önálló társaságba kerüljenek az ingatlanvagyon, illetve a védjegyek és a domainnevek – írta a Világgazdaság hétfői számában.

A lap írása szerint a 400 milliárd forintot közelítő bruttó árbevétellel az ötödik legnagyobb kiskereskedelmi láncként jegyzett Reál-birodalom így két új céggel gyarapszik, létrejön a Reál Védjegyhasznosító Kft., illetve a Reál Vagyonkezelő Kft.

Áthelyeznek néhány milliárdnyit

A védjegycég 3 millió forint, míg a vagyonkezelő 779 millió forint saját tőkével alakul meg, ebbe a cégbe apportálnák a tervek szerint a csaknem kétmilliárd forint értéken nyilvántartott ingatlanvagyont. A vagyonkezelő a szétváló társaság vagyonának kevesebb mint a felét, a kötelezettségekből viszont több mint 70 százalékot, 1,5 milliárd forintot visz tovább.

A szétválás után fennmaradó társaság, a Reál Hungária saját tőkéje 2,7 milliárd forintról csaknem 1 milliárddal csökken, a kötelezettségei pedig 1,2 milliárddal apadnak – írta a gazdasági napilap.

Kujbus Tibor, a Reál Hungária ügyvezetője, aki az újonnan alakuló két társaságot is vezeti majd, a lapnak elmondta: a cégalakítás egyéb változásokkal nem jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik