Gazdaság

A Brexit miatt a Morgan Stanley is kiléphet Londonból

Amerikai befektetési társaságok vezetői szerint komoly károkat okozhat a londoni City pénzügyi szolgáltatási központjának, ha Nagy-Britannia úgy lép ki az Európai Unióból, hogy elveszíti hozzáférését az EU belső piacához is.

Colm Kelleher, a Morgan Stanley globális befektetési bankcsoport elnöke és Rob Kapito, a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a Blackrock vezetője a BBC rádió hírmagazinjának nyilatkozott szerdán.

Kelleher szerint a City mindenképpen megszenvedi a Brexitet, vagyis a brit távozást az EU-ból, a kérdés csak az, hogy mennyire.

Hozzátette: a brit EU-tagságról rendezett júniusi népszavazás után – amelyen a kilépést pártolók győztek szűk többséggel – a Morgan Stanley igazgatótanácsában azonnal felmerült a kérdés, hogy a cégnek érdemes-e még befektetnie Londonban.

A Morgan Stanley elnöke szerint a ház egyes üzleti tevékenységeit át kell majd telepíteni Londonból a kontinentális EU-társállamokba, ha nem születik megállapodás a “passporting” jogokról, vagyis az EU kontinentális piacaira, főleg az euróövezeti piacokra bejárást biztosító szolgáltatási engedélyekről a Brexit-tárgyalásokon.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik